Πρότυπα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε μια ειδικά διαμορφωμένη, νεοκλασσική μονοκατοικία στο κέντρο της Αθήνας,
έχουμε τη δική μας μικρή φωλιά πολιτισμού, γνώσης και φροντίδας.
Οι Δασκάλες μας είναι άρτια καταρτισμένες, έμπειρες και κυρίως στοργικές.
 

Χώροι ανάπαυσης, όπου το κάθε παιδί έχει το κρεβατάκι του, για την ξεκούραση των μικρών μας φίλων μετά από μια έντονη ημέρα παιχνιδιού και μάθησης.

 

ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Στο ισόγειο φιλοξενούνται τα βρεφάκια μας, από 6 έως και 30 μηνών.
Υπάρχει prive κήπος στο ίδιο επίπεδο αποκλειστικά για τα μωράκια μας.
Ιδιαίτερος χώρος για την αλλαγή και την προσωπική υγιεινή των βρεφών
 
Το πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις ικανότητες των μωρών μας, περιλαμβάνει πολύ τραγούδι, πολύ χορό, συμμετοχική βιωματική μουσικοκινητική αγωγή, ζωγραφική, πλαστελίνες, ανάγνωση παραμυθιού και φυσικά πολλές αγκαλιές και ύπνο!
Στα πλαίσια της βοήθειας εξέλιξης και σε συνεργασία με την οικογένεια κόβουμε την πιπίλα και την πανίτσα και μαθαίνουμε να τρώμε μόνοι μας
στο τραπέζι σα μεγάλα παιδιά, όπως και να μαζεύουμε τα παιχνίδια μας. 
 
Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως περνάμε όμορφα...
Οι Δασκάλες μας είναι άρτια καταρτισμένες, έμπειρες και κυρίως στοργικές.

ΝΗΠΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ

Στον 1ο όροφο και σε έναν χώρο 200τμ οι μικροί μας ήρωες μπορούν να μάθουν, να παίξουν και να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους.

Εδώ έχουν την έδρα τους τα παιδάκια από 2,5 έως και 5 ετών.

Μεγάλοι χώροι που παρέχουν την άνεση που χρειάζεται στο ελεύθερο παιχνίδι και δίνουν τη δυνατότητα πολλαπλών παράλληλων δραστηριοτήτων ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Στο νηπιακό τμήμα διδάσκεται γραφή και αριθμητική και γίνεται προετοιμασία για το Νηπιαγωγείο. Τα παιδιά από την προνηπιακή ηλικία διδάσκονται συστηματικά τις ημέρες, τους μήνες, τις εποχές, τον καιρό κλπ

Καθημερινά πραγματοποιείται η συνέλευση των παίδων καλόυμενη ως «παρεούλα» προκειμένου να διηγηθούν τα παιδιά στους συμμαθητές τους πως πέρασαν την προηγούμενη ημέρα ή το Σαββατοκύριακο. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να ακούν τους άλλους, να περιμένουν τη σειρά τους, και κυρίως να μιλούν με σωστά δομημένο, πλήρη λογο.

Ώρα Μουσικοκινητικής Αγωγής, ως εργαλείο μάθησης και διασκέδασης συνάμα. Καθώς μέσω του τραγουδιού εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο των παιδιών, μαθαίνουν σωστό συντακτικό και επίσης κοινωνικοποιούνται και ομαδοποιούνται πιο εύκολα, ενώ γυμνάζουν το σώμα τους και διδάσκονται το ρυθμό.

Αγγλικά, στα πλαίσια παιχνιδιού την ώρα της Μουσικοκινητικής Αγωγής με την εισαγωγή στο μάθημα ξενόγλωσσων παιδικών τραγουδιών.

Μάθημα που αφορά γνώσεις που πρέπει να κατακτήσουν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους. Το ανθρώπινο σώμα, τα συναισθήματα, τα επαγγέλματα, τα ζώα του αγρού, τα ζώα της ζούγκλας, τα έντομα, οι χώρες και οι άνθρωποι του κόσμου, οι τέχνες, οι θρησκευτικές γιορτές, οι εθνικές εορτές, οι φόβοι των μικρών παιδιών, εκμάθηση αυτοεξυπηρέτησης (ντύνομαι, τρώω, πηγαίνω στην τουαλέτα κλπ), κλπ κλπ

Σε συνδυασμό με το μάθημα που θα έχει προηγηθεί πηγαίνουμε εκπαιδευτικές εκδρομές προκειμένου να δούμε αυτό που μάθαμε στην πράξη. 

Φιλοξενούνται στο χώρο μας διαδραστικές, συμμετοχικές θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, θέατρο με πειράματα φυσικής, διδακτικό θεματικό εποχιακό θέατρο κλπ

Τα παιδιά ζωγραφίζουν με όλα τα υλικά, παίζουν με πλαστελίνες, κάνουν χειροτεχνίες και κατασκευές.

Ώρα ελεύθερου παιχνιδιού διότι μόνο στο ελεύθερο παιχνίδι γίνονται αντιληπτά θέματα συμπεριφοράς και τυχόντα κινησιολογικά προβλήματα.

Ανάγνωση και ανάλυση παραμυθιού και διδακτικού παιδικού βιβλίου.

 

Τα παιδιά παίζουν και θα προπονούνται στον υπαίθριο χώρο κατά της μέρες καλοκαιρίας.

Ο εξωτερικός χώρος έχει παιδική χαρά και χώρο για ελεύθερο παιχνίδι.

Κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Αποκριάς αλλά και στο κλείσιμο του έτους πραγματοποιούνται μεγάλες γιορτές με τη συμμετοχή των γονέων.

Εθνικές Εορτές 

Party Γενεθλίων

Party Ονομαστικών Εορτών

 

Προαιρετικά:

Παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μαθήματα κολύμβησης, σε θερμαινόμενη βρεφική πισίνα, καθαριζόμενη με όζον, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τα αγοράκια μπορούν να συμμετέχουν σε μαθήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, καθώς προσέρχεται στο χώρο εξειδικευμένος προπονητής.

Τα κοριτσάκια μπορούν να πάρουν –αντίστοιχα- μαθήματα μπαλέτου, ρυθμικής και ενόργανης.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις προπονήσεις του Στίβου, καθώς προσέρχεται στο χώρο εξειδικευμένος προπονητής προκειμένου να τα μυήσει στα βασικά ολυμπιακά αθλήματα (σφαίρα, ακόντιο, άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος, εμπόδια κλπ)

 

Υποστήριξη και μόνιμη συνεργασία με τακτικές επισκέψεις από:

Παιδίατρο

Παιδοδοντίατρο

Παιδοψυχολόγο

Λογοθεραπεύτρια

Κινησιοθεραπεύτρια / Φυσικοθεραπεύτρια

Αναπτυξιολόγο

Επαφή

Θα μας βρείτε:

aggelouloudia@gmail.com

1. ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ
Αλκαμένους 65
Πλατεία Αττικής
10440


2. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τασσοπούλου 9
Πλατεία Αγίου Ιωάννου
15342

211 4055745 ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ
210 6014730 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
694 6564948 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αναζήτηση στο site

© 2015 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode