Kentro Το πρόγραμμά μας

Home / Kentro Το πρόγραμμά μας

Το όμορφο πρόγραμμά μας

 • Παρεούλα

  Καθημερινά πραγματοποιείται η συνέλευση των παίδων καλόυμενη ως «παρεούλα» προκειμένου να διηγηθούν τα παιδιά στους συμμαθητές τους πως πέρασαν την προηγούμενη ημέρα ή το Σαββατοκύριακο. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να ακούν τους άλλους, να περιμένουν τη σειρά τους, και κυρίως να μιλούν με σωστά δομημένο, πλήρη λόγο. Εδώ μπαίνουν οι βάσεις για να κερδίσουμε έναν ενήλικα που θα μπορεί να εκφράσει τα θέλω τους, τους φόβους του, και τις σκέψεις του.

 • Μουσικοκινητική αγωγή

  Ώρα Μουσικοκινητικής Αγωγής, ως εργαλείο μάθησης και διασκέδασης συνάμα. Καθώς μέσω του τραγουδιού εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο των παιδιών, μαθαίνουν σωστό συντακτικό και επίσης κοινωνικοποιούνται και ομαδοποιούνται πιο εύκολα, ενώ γυμνάζουν το σώμα τους και διδάσκονται το ρυθμό. Τραγούδι και χορός με συνοδεία μουσικού οργάνου.

 • Projects

  Εβδομαδιαία Projects με σύγχρονη και μοντέρνα θεματολογία. Γνωρίζουμε τον κόσμο κομμάτι-κομμάτι και μαθαίνουμε να τον αγαπούμε και να τον σεβόμαστε.

 • Άλλες δραστηριότητες

  Ανάγνωση και ανάλυση παραμυθιού και διδακτικού παιδικού βιβλίου.
  Κουκλοθέατρο.
  Εκμάθηση Σκακιού.
  Μαθήματα παραδοσιακών χορών.
  Εποχιακές κηπουρικές εργασίες. Φύτεμα σπόρων, βολβών, λαχανικών κλπ.
  Εξάσκηση βασικής χρήσης Η/Υ.
  Μαθήματα μουσικής και τραγουδιού από συνεργαζόμενη Καθηγήτρια Πιάνου, στο πιάνο του σχολείου.

 • Αγγλικά

  Αγγλικά, με ειδικά σχεδιασμένη βιβλιογραφία και στα πλαίσια παιχνιδιού την ώρα της Μουσικοκινητικής Αγωγής. Βασικές λέξεις και έννοιες στα πλαίσια του μαθήματος μα και λέξεις κλειδιά με τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων στον παιδικό υπολογιστή μας.

 • Γνώσεις

  Μάθημα που αφορά γνώσεις που πρέπει να κατακτήσουν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους. Το ανθρώπινο σώμα, τα συναισθήματα, τα επαγγέλματα, τα ζώα του αγρού, τα ζώα της ζούγκλας, τα έντομα, οι χώρες και οι άνθρωποι του κόσμου, οι τέχνες, οι θρησκευτικές γιορτές, οι εθνικές εορτές, οι φόβοι των μικρών παιδιών, εκμάθηση αυτοεξυπηρέτησης (ντύνομαι, τρώω, πηγαίνω στην τουαλέτα κλπ), κλπ

 • Ζωγραφική

  Τα παιδιά ζωγραφίζουν με όλα τα υλικά, παίζουν με πλαστελίνες και puzzles, κάνουν ευφάνταστες χειροτεχνίες και κατασκευές.

 • Ώρα ελεύθερου παιχνιδιού

  Ώρα ελεύθερου παιχνιδιού διότι μόνο στο ελεύθερο παιχνίδι γίνονται αντιληπτά ζητήματα κοινωνικής συμπεριφοράς και τυχόντα κινησιολογικά θέματα. Ο εξωτερικός χώρος έχει παιδική χαρά και χώρο για ελεύθερο παιχνίδι, προπόνηση και κηπουρική.

Επιπλέον

Προαιρετικά:
Σε συνδυασμό με το μάθημα που θα έχει προηγηθεί πηγαίνουμε εκπαιδευτικές εκδρομές προκειμένου να ζήσουμε με τις αισθήσεις μας αυτά που γνωρίσαμε στην τάξη.
Φιλοξενούνται στο χώρο μας διαδραστικές, συμμετοχικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο με πειράματα φυσικής, διδακτικό θεματικό εποχιακό θέατρο κλπ Μα σε συνάφεια με τα μαθήματα μας πηγαίνουμε κι εμείς σε μεγάλες Παιδικές Σκηνές
Παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μαθήματα κολύμβησης, σε θερμαινόμενη βρεφική πισίνα.
Τα αγοράκια μπορούν να συμμετέχουν σε μαθήματα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και tae kwon do καθώς προσέρχεται στο χώρο εξειδικευμένος προπονητής.
Τα κοριτσάκια μπορούν να πάρουν –αντίστοιχα- μαθήματα μπαλέτου, παραδοσιακών χορών, ρυθμικής και ενόργανης (τραμπολίνο, δοκός, ρόδα, κατακόρυφος κλπ).
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις προπονήσεις του στίβου, καθώς προσέρχεται στο χώρο εξειδικευμένος προπονητής προκειμένου να τα μυήσει στα βασικά ολυμπιακά αθλήματα (σφαίρα, ακόντιο, άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος, εμπόδια κλπ)
Προπόνηση tennis, volley και ξιφασκίας από εξειδικευμένους παιδαγωγούς-γυμναστές.

Υποστήριξη και μόνιμη συνεργασία με τακτικές επισκέψεις από:

 • Παιδίατρο
 • Παιδοδοντίατρο
 • Παιδοψυχολόγο
 • Λογοθεραπεύτρια
 • Κινησιοθεραπεύτρια / Φυσικοθεραπεύτρια
 • Αναπτυξιολόγο